Sernik San Sebastian

Przygotowywany zgodnie z oryginalnym przepisem Sernik San Sebastian powstaje ze składników wysokiej jakości, co zapewnia mu kremową i bogatą konsystencję. Tę wyrafinowaną propozycję dla smakoszy można w łatwy sposób spersonalizować według inwencji szefa kuchni lub z wykorzystaniem sezonowych produktów.

Produkt mrożony Food Service, stworzony dla Ciebie.

Kawiarnie, Zakłady gastronomiczne, zusługą na wynos, …

Sernik San Sebastian

Czy znasz historię baskijskiego przypalonego sernika? Sernik San Sebastian pochodzi – jak sama nazwa wskazuje – z miasta San Sebastian, leżącego w Kraju Basków. To właśnie w tamtejszej restauracji La Viña po raz pierwszy podano ten deser, znany również pod nazwą Sernik San Sebastian. Dziś ten baskijski wypiek ceniony jest na całym świecie i urzeka podniebienia najwybredniejszych smakoszy.

  • Słynny deser z Kraju Basków, przygotowywany z zaledwie dziewięciu składników zgodnie z oryginalnym przepisem – jak w kuchni mistrza cukiernictwa.
  • Skarmelizowany z wierzchu Sernik San Sebastian skrywa w sobie rozkosznie kremowe wnętrze. Dzięki swojej recepturze jest luksusowy, a zarazem delikatny i wyrafinowany.
  • Ten wyjątkowy deser jest idealny na każdą porę roku, a do tego szybki i łatwy w przygotowaniu. Można go podać samego lub z dodatkami wedle wymagań klienta.
Sernik San Sebastian

(sugestia serwowania)

Sernik San Sebastian: przepis

Najważniejsze cechy sernika baskijskiego to przypalony wierzch oraz miękki, rozpływający się w ustach środek. Nasi cukiernicy dopracowali przepis na Sernik San Sebastian, aby uzyskać przepysznie skarmelizowaną skórkę skrywającą kremowe wnętrze z sera twarogowego i mascarpone, wzbogacone odrobiną aromatycznej wanilii.

Podając Sernik San Sebastian, można przybrać go sosem z czerwonych owoców, czekoladowym lub karmelem i prażonymi orzechami laskowymi. Będzie również idealnie pasował do obiadu na wynos.

Informacje techniczne i logistyczne

Kod Produktu: 006633
Data minimalnej trwałości: 730 dni
Data przydatności do sprzedaży: 180 dni
Data przydatności do spożycia po rozmrożeniu: 48 godzin w temperaturze +4°C
Opakowanie: 20 sztuk po 95 g
Wymiary produktu: Ø 7 cm
Wymiary kartonu: 388 × 294 × 62 mm
Paletyzacja: 200 i 250 kartonów

Wyprodukowano we Francji

Sposób przygotowania

Po usunięciu folii z tworzywa sztucznego Sernik San Sebastian należy rozmrażać przez 3 godziny w temperaturze +4°C.

Nowe produkty dostępne w Gastronomii i Cash and carry

Scroll to Top