Sernik San Sebastian
Przygotowywany zgodnie z oryginalnym przepisem Sernik San Sebastian powstaje ze składników wysokiej jakości, co zapewnia mu kremową i bogatą konsystencję. Tę wyrafinowaną propozycję dla smakoszy można w łatwy sposób spersonalizować według inwencji szefa kuchni lub z wykorzystaniem sezonowych produktów.
Produkt mrożony Food Service, stworzony dla Ciebie.
Traiteur de Paris > Gama Serniki > Sernik San Sebastian
Traiteur de Paris > Gama Serniki > Sernik San Sebastian
Sernik San Sebastian
Czy znasz historię baskijskiego przypalonego sernika? Sernik San Sebastian pochodzi – jak sama nazwa wskazuje – z miasta San Sebastian, leżącego w Kraju Basków. To właśnie w tamtejszej restauracji La Viña po raz pierwszy podano ten deser, znany również pod nazwą Sernik San Sebastian. Dziś ten baskijski wypiek ceniony jest na całym świecie i urzeka podniebienia najwybredniejszych smakoszy.
- Słynny deser z Kraju Basków, przygotowywany z zaledwie dziewięciu składników zgodnie z oryginalnym przepisem – jak w kuchni mistrza cukiernictwa.
- Skarmelizowany z wierzchu Sernik San Sebastian skrywa w sobie rozkosznie kremowe wnętrze. Dzięki swojej recepturze jest luksusowy, a zarazem delikatny i wyrafinowany.
- Ten wyjątkowy deser jest idealny na każdą porę roku, a do tego szybki i łatwy w przygotowaniu. Można go podać samego lub z dodatkami wedle wymagań klienta.
(sugestia serwowania)
Sernik San Sebastian: przepis
Najważniejsze cechy sernika baskijskiego to przypalony wierzch oraz miękki, rozpływający się w ustach środek. Nasi cukiernicy dopracowali przepis na Sernik San Sebastian, aby uzyskać przepysznie skarmelizowaną skórkę skrywającą kremowe wnętrze z sera twarogowego i mascarpone, wzbogacone odrobiną aromatycznej wanilii.
Podając Sernik San Sebastian, można przybrać go sosem z czerwonych owoców, czekoladowym lub karmelem i prażonymi orzechami laskowymi. Będzie również idealnie pasował do obiadu na wynos.
Informacje techniczne i logistyczne
Wyprodukowano we Francji
Sposób przygotowania
Nowe produkty dostępne w Gastronomii i Cash and carry
(sugestia serwowania)